Maand: juli 2024
-
Eindelijk weer een beetje zon
Lees meer >>: Eindelijk weer een beetje zonDe winter is tot nu toe zacht, grijs en té nat geweest. Sommige seringen lopen alweer uit en anderen hebben het zwaar.De kale boomtakken zorgen voor een krachtig silhouet en de Vlamboom heeft zijn blaadjes laten vallen waardoor de bijzondere stam nu goed zichtbaar is. Als je goed kijkt zie je ook de bloemetjes met…
-
Controle en enten van de seringen
Lees meer >>: Controle en enten van de seringenDit jaar is in het Seringenpark en de Historische tuin een seringensoort dood gegaan. Gelukkig niet dezelfde soort. Door te enten kunnen we de planten weer proberen op te kweken. Eigenlijk kun je de Historische tuin en het Seringenpark wel zien als één grote DNA bank voor seringen. Daar moeten we dus goed voor zorgen…
-
Dag van de natuur (filmpje)
Lees meer >>: Dag van de natuur (filmpje)In de herfst zie je het kleine maar unieke Seringenpark in een paar weken tijd ‘verkleuren’. Het is in deze tijd dan ook zeker de moeite waard om regelmatig een rondje door het park te lopen en je bewust te zijn van de kruidige geur van vochtige bladeren en te genieten van de prachtige oranje…
-
Een nieuw seizoen
Lees meer >>: Een nieuw seizoenAls je zo een rondje door het park loop zou je niet zeggen dat vandaag (1 september) de meteorologische herfst al is begonnen.Op een paar dikke spinnen en wat bruine blaadjes na, ziet het meeste er nog frisgroen en gekleurd uit. Kom je ook lekker ‘nazomeren’ in het Seringenpark? #rondjeseringenparkaalsmeer
-
Stormschade
Lees meer >>: StormschadeJammer genoeg heeft de storm van 24 augustus 2024 de ‘Cornus Nuttallii’ geveld. De kornoelje in het Seringenpark was al geruime tijd ziek. Dat kon je zien aan de bloeiwijze. De bloemen bleven klein omdat de de voeding haperde. Jammer dat dit exemplaar gesneuveld is, hopelijk komt er een nieuwe voor in de plaats. De…
-
Zomers genieten!
Lees meer >>: Zomers genieten!Ook in de zomer wordt het Seringenpark netjes bijgehouden door onze hovenier Harmen. Hij verzorgt het gras een beetje extra, snoeit her en der bij en zet de puntjes op de i. Zo kan iedereen er heerlijk genieten van het prachtige park in het zomerse zonnetje (of lekker in de schaduw, dat kan natuurlijk ook).
-
Fijn weekend allemaal!
Lees meer >>: Fijn weekend allemaal!Op Facebook laten we vaak meer foto’s zien dan op de website en kunnen we ook aan andere dingen kort aandacht besteden. Iedere week lopen we daarom een rondje (of meer 😉) door het park en kijken we wat ons op dat moment opvalt. Wat staat er in bloei, is er een ‘hoekje’, sering of…
-
De Koelreuteria paniculata
Lees meer >>: De Koelreuteria paniculataEven een verhaaltje over de Koelreuteria paniculata (prachtige naam toch?). Nederlandse naam de gele zeep of vaantjes boom of chinese vernisboom. Komt uit China, bloeit rijk met gele bloemen in juli en augustus. Trekt veel insecten aan, vooral bijen 🐝. Na de bloei verschijnen circa 4 cm grote blaasvruchten met daarin zwarte zaden. Groeit langzaam…
-
De Trompetboom (Catalpa)
Lees meer >>: De Trompetboom (Catalpa)De ‘Catalpa Bignonioides’ oftewel ‘trompetboom’ is een uitheemse boom en komt van oorsprong uit het Zuid Oosten van de V.S. en Oost Azië waar een gematigd klimaat heerst. De boom is niet bestendig tegen heel strenge vorst maar kan wel goed tegen de zon en houdt van een beschutte plek. Het is een middelgrote boom…
-
De Koningslinde staat in bloei!
Lees meer >>: De Koningslinde staat in bloei!Rond de langste dag bloeit in het Seringenpark de Koningslinde. In het park staan er twee, de kleinste boom is al vol in bloei. Beide worden steeds mooier en gaan nog meer geuren. Als je in de avond op het bankje onder de grote boom gaat zitten dan ruiken de bloemen heerlijk zoet (vergelijkbaar met…
-
Zomer in het park
Lees meer >>: Zomer in het parkAan het begin van de zomer net na de bloei van de seringen is het park geen week meer hetzelfde. De seringen zijn gesnoeid, de perken geschoffeld en het gras is gemaaid, de rozen staan in bloei en het park ligt er prachtig bij. Zo is het niet alleen voor ons een fijne plek om…
-
Snoeien van de seringen
Lees meer >>: Snoeien van de seringenZoals je misschien gezien hebt, is een deel van de seringen in het park al flink teruggesnoeid. Een deskundige vrijwilliger en de hovenier zijn deze aan het ‘verjongen’. Dit doen we omdat de seringen te hoog zijn of omdat ze naar het licht groeien en daardoor topzwaar worden. Door te snoeien voorkomen we dat de…
-
Zoeken
Populaire berichten
-
Eindelijk weer een beetje zon
De winter is tot nu toe zacht, grijs en té nat geweest. Sommige seringen lopen alweer uit en anderen hebben het zwaar.De kale boomtakken zorgen voor een krachtig silhouet en de Vlamboom heeft zijn blaadjes laten vallen waardoor de bijzondere stam nu goed zichtbaar is. Als je goed kijkt zie je ook de bloemetjes met…
-
Controle en enten van de seringen
Dit jaar is in het Seringenpark en de Historische tuin een seringensoort dood gegaan. Gelukkig niet dezelfde soort. Door te enten kunnen we de planten weer proberen op te kweken. Eigenlijk kun je de Historische tuin en het Seringenpark wel zien als één grote DNA bank voor seringen. Daar moeten we dus goed voor zorgen…
-
Dag van de natuur (filmpje)
In de herfst zie je het kleine maar unieke Seringenpark in een paar weken tijd ‘verkleuren’. Het is in deze tijd dan ook zeker de moeite waard om regelmatig een rondje door het park te lopen en je bewust te zijn van de kruidige geur van vochtige bladeren en te genieten van de prachtige oranje…